Home REGIOKRANT055NL Goud voor Wilco van Hal op het nationale Masters toernooi in Den...

Goud voor Wilco van Hal op het nationale Masters toernooi in Den Bosch

DELEN

Goud voor Wilco van Hal

De Apeldoornse speler heeft Namens Appoldro Apeldoorn meegedaan aan het dertiende DTBN (Dynamictennisbond Nederland) Masters enkelspel toernooi, dat werd georganiseerd door Rapid Rosmalen.

In de C klasse is hij kampioen geworden en nam opnieuw de beker mee naar huis.


Wedstrijdverslag
Hij was graag s’ ochtends in de B klasse terecht gekomen, helaas lagen de resultaten van de meeste spelers hier dichtbij elkaar en pakte dit helaas voor hem niet goed uit. Alhoewel spelen in de C ook een prima uitgangspositie was. Nadat hij zich hier als eerste geplaatst had in de positioneringsronde ging hij door naar de finalerondes. Af en toe moest hij flink aan de bak en proberen de tegenstanders ook op conditie (lange dag), net iets voor te zijn, maar over het algemeen kwam hij niet in de problemen en ging hij telkens met ruime uitslagen door. In de finale moest hij het opnemen tegen Joost uit Venlo, tegen wij hij eerder dit jaar
nog verloor in de finale van het NK enkelspel.

Wilco van Hal, Dynamicmasters

Dit keer pakte Wilco opnieuw de eerste game eenvoudig. In de 2 e game lag Wilco ook steeds voor, maar kwam Joost telkens wel iets terug, waardoor het een spannende finale werd. Uiteindelijk hoefde de meegereisde supporters uit Apeldoorn niet te vrezen en won Wilco ook deze game met een aantal punten verschil op
uithoudingsvermogen, hiermee was ook direct een driesetter voorkomen.Hij heeft het deze dag tegen negen spelers opgenomen. Uiteraard is hij blij met de resultaten. ‘’In het eerste jaar dat ik aan de grotere toernooien meedoe, direct 5 prijzen winnen is natuurlijk fantastisch. Dat je dan in 1 jaar twee klassen (D en C) doorloopt en bekroond is denk ik prima, volgend jaar bekijken hoe het in de B zal gaan’’.


Opzet Masters Dynamictennis
Bij de Masters Dynamictennis is de speelwijze als volgt:
s’ ochtends in de eerste ronde speelt men om te bepalen wie in welke speelsterkte (klasse) terecht komt. Eenmaal in je juiste
klasse, waar meestal ook weer twee poules van zijn, ga je de strijd aan om positionering, daar gaat het om in de tweede ronde. Je kan in deze ronde dus niet afvallen, vervolgens in de kwartfinales neemt de nummer 1 het op tegen nummer 4 van de andere poule in de betreffende klasse etc.


Hierna zijn er halve finales en verliezersrondes. Uiteindelijk is er dan een wedstrijd om de 3 e en 4 e plek en daarna natuurlijk de echte finale. De Masters Dynamictennis zijn op het Grand Slam van het lawntennis (Wimbleton) gebaseerd.


Dit toernooi werd gehouden in Den Bosch en werd georganiseerd door Rapid Rosmalen in samenwerking met de nationale bond (DTBN).


Geschreven PR Appoldro