DELEN

Restaurant La Niche


Restaurant La Niche is van oorsprong een Frans-Italiaans restaurant, maar door de jaren heen is zij iets van het Italiaanse pad af gegaan.


Hier gaat Restaurant La Niche de koersverandering weer herstellen.


De Franse keuken kent een complexe werkwijze en ingrediënten, dat zal u niet verbazen. In tegenstelling lijkt de Italiaanse keuken eenvoudig, maar is dat zeker niet. Zoals zo vaak in de Italiaanse keuken is de smaakkwaliteit van de ingrediënten essentieel voor het resultaat en dat geldt vooral ook voor de eenvoudigste pasta’s.


Veel sauzen gebruiken tomaat als basis. In Noord-Italië komt witte saus vaker voor. Pastagerechten met weinig gebruik van tomaten zijn te vinden in Trentino-Alto Adige en Emilia Romagna. De Bolognese saus uit Bologna bevat vlees en tomatenpuree. Pesto is de bekende groene saus afkomstig uit Genua. In Midden-Italië zijn er bekende sauzen zoals tomatensaus, amatriciana, arrabbiata en het ei-gebaseerde carbonara. In Toscane en Umbrië wordt pasta vaak geserveerd alla carrettiera (een tomatensaus verrijkt met peperoncini).


Tomatensauzen zijn vooral aanwezig in de Zuid-Italiaanse keuken. Meer complexe variaties bevatten verse groenten, olijven, kappertjes of vis. Soorten zijn puttanesca, pasta alla norma (tomaten, aubergine en vers of gebakken kaas), pasta con le sarde (verse sardines, pijnboompitten, venkel en olijfolie), spaghetti aglio, olio e peperoncino. Dan hebben we het alleen nog maar over de sauzen gehad! De Italianen eten de pasta als voorgerecht, terwijl wij hier in Nederland de pasta als hoofdgerecht bereiden.

Veel soorten pasta
Spaghetti: De bekendste Italiaanse pasta.
Tagliatelle, ook wel Fettuccinne genoemd: reepjes pasta van ongeveer een halve centimeter breed.
Fusilli: Spiraaltjes en Farfalle: Vlindertjes.
Lasagna: Brede vellen pasta die in een ovenschotel verwerkt worden met tomaat en gehakt.
Ravioli: Vierkante deegkussentjes, gevuld met vlees.
Tortellini: Schelpjespasta gevuld met vlees of kaas.
Annellini: Kleine pasta-ringetjes die meestal in soep worden gebruikt.
Cannelloni: Een soort hartige pannenkoek, opgerold en gevuld met gehakt of groente (spinazie), Parmezaanse kaas en kruiden.
Maccheroni: Holle sliertjespasta, de Nederlandse variant hierop is macaroni.
Penne: Stevige holle stukjes pasta in de vorm van een pijpje.
Risotto: Een stevig rijstgerecht, wordt vooral gegeten in Noord-Italië.


Welke soorten en wat de chefkok John ermee gaat doen kunt u lezen op de vernieuwde menukaart. John: “Onze kaart is geïnspireerd op wat de seizoenen ons te bieden hebben! Wij werken met dagverse producten en passen onze kaart regelmatig aan om zo altijd in te spelen op de seizoenen. Zo bent u bij ons verzekerd van de beste kwaliteit en de mooiste producten. Wij willen de zintuigen prikkelen en de pure smaak van de ingrediënten laten spreken!”  Het restaurant, de ambiance en de inrichting zouden u kunnen doen vermoeden dat La Niche duur is, maar het tegendeel is waar. Wat La Niche doet met haar gerechten doet ze dito met de uitstraling van het restaurant. Het is een onlosmakelijk geheel van de smaakbeleving. De pasta-gerechten overigens staan op de kaart vanaf € 14,50.


Overigens staat het schouwburgmenu voor de overbuurman Orpheus er nog steeds op. Lekker dineren bij de buren van Schouwburg Orpheus en op tijd naar uw voorstelling!


Elke avond serveren zij een drie-gangen-menu voor € 29,50… ideaal voor als u naar de schouwburg Orpheus gaat!


Proef en ervaar het zelf!
Restaurant La Niche – Soerenseweg 4-B, 7314 CC Apeldoorn
Tel.: 055-576 29 34 – www.restaurantlaniche.nl